Posar parquet a casa

TERRES DE PARQUET

El parquet es una de les millors sol·lucions per a tenir una llar càlida, aïllada, evitar alèrgies i elegant. A Fusteria Estruga tenim anys d'experència en col·locació de parquets, terres flotants i tarimes per a interior i exterior.

Els terres de parquet són duraders, fàcils de netejar i també de mantenir. Són ideals sobretot per a les habitacions, encara que també es poden posar en altres estances de la casa com pasadíssos, menjador i, fins i tot, a la terrassa o jardí.

A continuació us detallem els tipus de parquet i els materials més utilitzats per a aquest tipus de terres. Tot i així, no dubteu en contactar amb nosaltres per a qualsevol dubte que tingueu.

TIPUS DE TERRES DE PARQUET

  • Parquet: es un terra de fusta amb un gruix de com a mínim 2,5 centímetres. Pot estar fabricat de fusta o pot ser multicapa i es fixa al terra.
  • Parquet flotant: es un terra de fusta que no està clavat al terra si no que es fixa amb adhesius. La capa exterior està feta de fusta.
  • Terra laminat:esta fabricat amb productes sintètics i derivats de la fusta. Es un producte més econòmic que ofereix bons resultats. Pot tenir un disseny amb diferents colors, per aquest motiu moltes persones escullen aquest tipus de terra per a la seva llar.
  • Tarima de fusta massissa: està composta per blocs de fusta i pot ser flotant o fixada al terra. Existeix tarima de fusta per a interior o exterior, molt utilitzada per als volts de les piscines.
Parquet
Parquet
tarima fusta exterior

TIPUS DE FUSTA PER A PARQUET

  • Roure: es un tipus de fusta molt resistent i dura i té unes formes molt característiques. És el tipus de fusta més utilitzat per als terres de parquet.
  • Pi: es el tipus de fusta més utilitzat per a terres de parquet ja que té una bona relació qualitat - preu i es fàcil de treballar. És ideal per a habitacions que volen tenir una decoració rústica.
  • Cirerer: la fusta d'aquest arbre es molt apreciada pel seu to vermellós. Es fàcil de treballar però té mes duresa que la fusta de pi. Es un tipus de fusta més car i que requereix més manteniment però aconsegueix oferir un terra bonic que contrasta amb les parets de colors clars.
  • Teca: es un tipus de fusta tropica molt resistent. Es sol utilitzar força en exteriors i també en barcos y iots per la seva resistència a la humitat i a l'aigua.
  • Auró. És una fusta d'un color molt clar i dura. És molt comú en cases de països anglosaxons i del nord d'Europa.