Finestres de fusta: avantatges i inconvenients

Finestres de fusta

Moltes vegades ens preguntem: volem posar finestres de fusta, d’alumini o de PVC a la nostra llar? Quin és el millor material? El més resistent? El més durader?

Des de Fusteria Estruga volem ajudar a prendre les decisions correctes; per això us expliquem els avantatges i desavantatges de posar finestres de fusta a la vostra llar.

Avantatges de les finestres de fusta:

Les finestres de fusta son més aïllants que les finestres de PVC o alumini. Per tant, tindrem la llar més calenta durant l’hivern i més fresca durant l’estiu.

Tenen un aïllament acustic superior a les altres. Si vivim en prop d’alguna carretera o en un barri on hi ha sorolls al carrer, és recomanable posar finestres de fusta, ja que sentirem menys sorolls provinents de l’exterior. Per a tenir una insonorització perfecte, recomanem els vidres dobles.

Finestres de fusta

Hi ha moltes opcions de colors i tipus de fusta que s’adapten a gustos i al tipus de casa on es posaràn. Així doncs, hi ha una enorme varietat per a tots els gustos i colors.

Si s’ha realitzat un bon tractament de la fusta, les finestres son molt duraderes. 

Permeten la instal·lació de sistemes de seguretat per a evitar robatoris a les llars. Per exemple, es poden posar tancaments mecànics conectats a una alarma o central.

Esteticament parlant, son ideals per a cases unifamiliars i llars amb un toc rústic. A més a més, es poden pintar amb diferents colors. D’aquesta manera, es pot fer canvis decoratius fàcilment a casa.

Inconvenients de les finestres de fusta:

Les finestres de fusta requereixen un manteniment que les de PVC i alumini no; cada cert període es necessari vernissarles per tant que perdurin molts més anys. Des de Fusteria Estruga, recomanen fer-ho cada dos anys.

És millor eviar els tancaments de fusta en zones on hi hagi molt vent i pluja, ja que poden malmetre el material més ràpidament i, per tant, necessitarem un manteniment més costós.

Hi ha la possibilitat – encara que actualment es molt baixa- que apareguin microorganismes: fongs i insectes. Sobretot, és important fer atenció a l’arna. 

Finestres de fusta

 

Des de Fusteria Estruga creiem que les finestres de fusta son les millors del mercat en termes de sostenibilitat, confort i estètica. No dubteu a demanar-nos més informació a través del nostre formulari de contacte.